Evert Bäckström – vilket svin!

IMG_1866[1]

Den här romanen är en ond saga för vuxna barn och om det inte hade varit för den siste tsaren av Russland Nikolaj II, Englands premiärminister Winston Churchill, Rysslands president Vladimir Putin och kriminalkommissarie Evert Bäckström vid Västerortspolisen i Stockholm, skulle det som den handlar om aldrig ha hänt. I den meningen är det en berättelse om det samlade och det slutgiltiga resultatet av de handlingar som fyra män genomför över en period av mer än hundra år.

Fyra män som aldrig träffade varandra, som förvisso levde sina liv i skilda världar, och där de äldste av dem blev mördad förtio år innan den yngsta av dem ens var född. Och som så ofta förr, oavsett i vilket  sällskap eller sammanhang som han nu har hamnat, är det Evert Bäckström som kommer att sätta punkt för historien.

En riktigt underhållande historia. Men jag hade aldrig läst ut den om jag inte lånat den av en kollega och sedan lyssnade på den via Storytel ( med 1,75x hastighet).
Anledningen till detta är den otroligt vidrige huvudpersonen Evert Bäckström. Han är bara för mycket. Rasist, homofob, mangris mm. Han hatar allt och alla. Dessutom är han korrupt det fanskapet. Men konstigt nog nästan alla honom ändå.

Jag störde mig något otroligt på att det hela tiden skulle tjatas om Bäckströms Super-Salami… Vilken jäkla liknelse.. Hjälp mig!

Jag kommer inte att läsa eller lyssna på nån mer av Leif GW Perssons böcker om Evert Bäckström i första taget. Jag är faktiskt säker på att detta blev början och slutet på min bekantskap med Bäckström.

Advertisements

5 thoughts on “Evert Bäckström – vilket svin!

 1. Lena says:

  Denna har jag stående i bokhyllan….fortfarande oläst.

 2. Monika says:

  Ha ha, jag klarar inte heller Bäckström och har bara läst en enda bok om honom. Annars gillar jag GW, böckerna om Lars Martin Johansson är riktigt bra 🙂

  • Cinnamon says:

   Jag gillar GW:s sätt att skriva. Så jag borde nog prova de böckerna du nämnde istället. 🙂

 3. Ja, alltså i den här boken var Evert väldigt dryg. Retade mig också på supersalamin!! Har läst om honom tidigare, men uppfattade honom inte då som lika jobbig…kanske har GW blivit bittrare med åren? 😉

 4. […] Den sanna historien om Pinocchios näsa – Leif GW Persson  13-16/3  630s (lånad) […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s