Slutet på Quentins historia?

IMG_1867[1]

The Magician’s Land är den tredje och avslutande delen i The Magicianstrilogin.  Jag har älskat de tidigare delarna i serien. Faktiskt så mycket att jag äger dem på svenska också.

Den första delen i serien heter The Magicians och den fick jag genom The English Bookclub. Den andra delen heter The Magician King och nu har vi alltså kommit till den sista och avslutande delen.

Quentin Coldwater har förlorat allt. Han har blivit utkastad ur Fillory – det hemliga och magiska landet från hans barndoms drömmar som han en gång härskade över. Utan något att förlora återvänder han till Brakebills College där allt började. Men man kan inte fly från sitt förflutna, och det dröjer inte länge förrän det kommer ikapp honom.

Samtidigt har de magiska barriärer som skyddar Fillory börjat falla samman, och barbarer från norr har invaderat landet. Eliot och Janet försöker rädda sin värld, bara för att upptäcka att situationen är långt mer invecklad och ödesdiger än de någonsin kunnat ana.

Tillsammans med Plum, en lysande ung magiker med en mörk hemlighet, ger sig Quentin ut på en slingrande resa genom den sjaskiga magiska undergroundscenen. Men alla vägar leder tillbaka till Fillory, och Quentin tvingas välja mellan att våga möta sina värsta rädslor eller offra allt.

Quentin har verkligen utvecklats under seriens gång. Jag vet att många har haft hemskt svårt för honomom och visst har jag också irriterat mig på honom. Men han växer faktiskt på sig och de andra karaktärerna är inga hjältar heller.

The Magician’s Land var en riktigt bra avslutning på serien och jag älskar Lev Grossmans sätt att skriva. Jag tycker om allt med Fillory och beskrivningarna av händleserna där och i den “riktiga” världen. Jag gav boken 4 stjärnor på Goodreads., men jag skulle vilja ge den 4,5. Så bra var den!

Advertisements

3 thoughts on “Slutet på Quentins historia?

 1. Kommer alltid hit när jag letar efter bra böcker. Ska kolla in den här serien! Hoppas den finns att låna som ebok på mitt bibliotek! 🙂 Har bett syrran köpa hem ett par svenska böcker som du rekommenderade. Hon kommer nämligen på besök nästa vecka! 🙂
  Har du läst Uprooted ab Naomi Novik? Jag kanske tipsade om den förut, men den är så bra! 🙂

  • Cinnamon says:

   Vad kul at din syster kommer på besök! Jag har hört mycket bra om Uprooted. Måste ta och läsa den.
   Jag har läst första boken i Temeraire-serien av samma författare. Då handlar det om när Frankrike och England krigade mot varandra under Napoleon-eran. Fast det finns drakar! Måste läsa vidare i den serien med…

 2. […] The Magician’s Land – Lev Grossman 20-26/3 402s (egen)♥ […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s