Fjärilarnas stad

img_1904

En thriller för unga vuxna fylld av konstgjorda människor, lyx och cyberkärlek.

Artonåriga Vega bor på den fattiga sidan av Muren, dömd att varken synas eller höras. En natt gör hon och hennes bästa vän det förbjudna: de smiter in i staden där de rika och vackra bor. Där träffar hon Fenix.

Han står för allt hon saknar och hon börjar drömma om ett nytt liv. Men under stadens glansiga yta rör sig mörka krafter och Vega inser att det finns kopplingar mellan henne och de attacker  och kidnappningar som skakar samhället.

Hur låter man bli att tappa bort sig själv när man inte längre vet vem man är? Och vem vågar man lita på i en värld där alla har något att dölja?

I början av 2000-talet upptäcktes planeten Tellus II och hälften av jordens befolkning har emigrerat dit. På Tellus II och på Jorden har man sedan skapat stora världsstäder (100 områden). Man har beslutat att utrota fattigdom och har byggt murar runt städerna. De fattiga bor utanför Muren och får bara komma i staden när de fyllt 19 år och då endast som arbetare. De kallas för Myror medan stadens invånare kallas för Fjärilar.Politikerna påstår att de lever i en fungerande symbios, men i verkligheten arbetar Myrorna för svältlöner och endast Fjärilar finns i maktpositioner.

Det är Vega och Fenix som berättar historien i vartannat kapitel. Vega är en Myra och bor med sin familj utanför Muren. Medan Fenix bor i staden med sin farbror som hoppas bli en av presidenterna.

När Vega och Fenix träffas blir de blixtförälskade. Det här är något som jag brukar irritera mig på i framför allt amerikansk YA. Men här har det sin förklaring, så sluta inte läsa boken på grund av så kallad insta-love. Allt får sin förklaring.

Jag gillar verkligen den avancerade futuristiska teknologin och världsbygnaden i boken. Dessutom är Vega en stark huvudperson. Men jag tycker att boken gärna hade fått vara lite längre. Med sina drygt 230 sidor kände som att vissa saker löstes lite för lätt.

Boken är absolut läsvärd och jag kommer att kolla upp vad författaren Ingrid Remvall skrivit tidigare.

Jag gav boken 3 av 5 stjärrnor på Goodreads. Tack till Affront för rec.ex!

 

 

Advertisements

4 thoughts on “Fjärilarnas stad

  1. […] Fjärilarnas stad – Ingrid Remvall 16/4  234s (rec.ex) […]

  2. […] Fjärilarnas stad – Ingrid Remvall […]

  3. […] Fjärilarnas stad – Katarina Remvall […]

  4. […] ”Jag gillar verkligen den avancerade futuristiska teknologin och världsbyggnaden i boken. Dessutom är Vega en stark huvudperson.” Cinnamon Books recenserar Fjärilarnas stad Läs mer >> […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s